تکنیک های ساخت طلا
در صنعت جواهرسازی و طلا سازی از تکنیک های خاصی برای تولید محصول مورد نظر استفاده می شود. هر مرحله ای که برای ساخت آن طی می شود نیازمند دانش و هنر مخصوص خودش است تا بهترین و با کیفیت ترین محصول بدست مشتری برسد.در تکنیک ساخت طلا، در کنار مهارت شخص از ابزار آلات مخصوصی هم استفاده می شود تا دقت و زیبایی بالاتر رود. بطور کلی در پروسه تولید طلا، 8 مرحله طی خواهد شد که از مرحله پنجم تا هشتم کار اصلی انجام می شود. کارخانه های زیادی در این حوزه فعالیت می کنند تا بهترین محصول را به بازار ارائه نمایند.
تکنیک های ساخت طلا :
خیلی از مواقع از خودتان می پرسید که ساخت طلا چه تکنیک و مهارتی لازم دارد، پاسخ این است که این مهارت برای شخص طلاساز از اهمیت بالایی برخوردار است.برای مثال شما قصد خرید انگشتر طلا را دارید و می خواهید از سفارش خودتان برای رنگ و طرح طلا استفاده شود. در این حالت یک زرگر ماهر انگشتر شما را با دقیق ترین وزن و طراحی برای شما می سازد. بطوری که با توجه به روند صعودی قیمت این فلز با ارزش، انگشتر شما نیز با ارزش تر می شود.در این مقاله نیز قصد داریم تا شما را با تکنیک های ساخت طلا از ایده پردازی تا فروش را بطور مختصر بیان کنیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.
مراحل تکنیک تولید طلا به شرح زیر است:
- تجسم آنچه که باید تولید شود و یا ایده پردازی
- پیاده سازی طرح
- قالب بندی طلا
- تعیین کننده نقش طلا یعنی ریخته گری
- سوهان کاری و پرداختکاری
- مخراجکاری
- تمیزکاری
- آبکاری و جلا
توضیح پله به پله تکنیک های ساخت طلا :
- مرحله اول ؛ تجسم آنچه که باید تولید شود و یا ایده پردازی
قطعا مهم ترین قسمت هرکاری، شروع آن است. اگر افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند از کارگاه گرفته تا زرگری، از علاقه و سلیقه افراد، فرهنگ و تاریخ یک ناحیه به خوبی مطلع باشند؛ یعنی بتوانند یک محصول عامه پسند با توجه شرایط اقتصادی یک منطقه، استان و کشور را تولید کنند. برای مثال افرادی که ساکن شهرها و استان های جنوب کشور خودمان هستند، از طلاهای زرد اما با وزن پایین استفاده می کنند. پس اگر قصد تولید یک محصول برای استانی مانند سیستان و بلوچستان را دارید باید به بومی بودن و علایق آن منطقه دقت کنید. پس مرحله اول زمانی برای ایده پردازی آنچه که قصد تولید آن را دارید، می باشد.
- مرحله دوم؛ پیاده سازی طرح
در تکنیک ساخت طلا، موضوعی که بعد از ایده پردازی اهمیت پیدا می کند این است که چگونه طرحی را که تجسم شده است، پیاده سازی کنیم؟ برنامه های مختلفی به جهت انجام طراحی طلا و جواهرات وجود دارند که هر طراح ماهری باید آن ها را بلد باشد. در این قسمت طرح بصورت پیش فرض با تمامیه مطلوباتی که برای آن در نظر گرفته شده است نظیر وزن و ظاهر، باید گونه ای طراحی و پیاده سازی را انجام دهد که کار بدون هیچ مشکلی به مراحل بعدی برسد؛ برای مثال باید اصول سوارکردن سنگ بر روی طلا دقیقا همان چیزی باشد که بر روی کاغذ و سیستم پیاده شده بود.البته در تکنیک های طراحی و ساخت طلا، این کار با کمک دستگاه های مخصوص نظیر سی ان سی که پرینتر سه بعدی است انجام می شود.
- مرحله سوم؛ قالب بندی طلا
در این قسمت، طرحی که از پرینتر تحویل گرفته اید مورد استفاده قرار می گیرد. دقت کنید که هرچه رزین بکار رفته در قالب مورد نظر از کیفیت بالاتر و ریزه کاری های بیشتری بهره مند باشد.هرچه پرینتر سه بعدی که برای چاپ محصول استفاده می شود از رزین با کیفیت تری استفاده کند، ریخته گری آسان تر و زیباتر خواهد بود. پس در این قسمت باید از محصولی استفاده کنید که دارای موم و رزین خوبی باشد.
- مرحله چهارم؛ تعیین کننده نقش طلا یعنی ریخته گری
یکی دیگر از قسمت های مهم تکنیک ساخت طلا، بخش ریخته گری است که به ظرافت و حساسیت قسمت های قبلی نیست اما نقش تعیین کننده ای در جلوه و نقش طلا دارد.در این قسمت جواب زحماتی که برای تولید و پیاده سازی محصول کشیده اید را می گیرید به این شرط که از تمامیه فرصت ها برای بالابردن کیفیت کار استفاده کنید.این قسمت نیز مانند قسمت های پیشین، توسط ابزار آلات هوشمند صورت می گیرید و دقت بالای این دستگاه ها باعث می شود کار با کوچکترین خطا تولید شود. البته میزان درجه ذوب و حرارت نیز نقش تعیین کننده ای در محصول دارد که این امر نیز توسط شخص متخصص و کارشناس انجام خواهد شد.
- مرحله پنجم؛ سوهان کاری و پرداختکاری
هرچه که تا مراحل قبلی انجام شد، مراحل اصلی ساختمان طلا بودند. از این مرحله به بعد شما شاهد تولید ظرافت و زیبایی محصول هستید. می توان گفت اصلی ترین بخش در تکنیک ساخت طلا، سوهان کاری و پرداختکاری است.کارهایی که در مراحل قبلی انجام شد علاوه بر این که طراح، ریخته گر و قالب ساز در ان نقش داشتند، سیستم نیز به عنوان یک نیروی کمکی همراه آنان بود. اما در این قسمت طلا ساز باید تمام مهارت و هنر خود را به رخ بکشد و به این موضوع دقت کند که محصولی که در دست دارد از جنس طلا است.پس باید تمام ریزه کاری ها و ظرافت را در نظر بگیرد و بطور دقیقی شروع به سوهان زدن کند. پس از اینکه سوهان زدن تمام شد، پرداخت طلا شروع می شود و سپس کار به دست مخراج کار رسیده و البته دوباره به دست طلا ساز خواهد رسید. در ادامه تکنیک های سخت طلا با ما همراه باشید.
- مرحله ششم؛ مخراج کاری
همانطور که در مرحله قبلی از اهمیت آن صحبت کردیم، در این قسمت نیز زحمات 5 مرحله قبلی بر گردن مخراج کار است. این عمل در تکنیک ساخت طلا باید بصورت دقیق و با ظرافت بالا انجام شود.در اینجاست که دقت و کیفیت بالای محصول و قالبندی آن مشخص می شود و سنگ ها با ظرافت بالایی بر روی کار و در جاهای دقیق بر روی طلا قرار می گیرند. در واقع در یک کارخانه جواهرسازی و طلا سازی، افراد مخراج کار، تیزبین هستند و بالای 100 مهارت برای این افراد در جواهرسازی وجود دارد که یک قسمت آن سوارکردن سنگ بر روی طلا است.در بین سوارکردن سنگ بر روی طلا، ممکن است در این تکنیک مخراج کار به مشکل بخورد و تنها فردی که باز هم به کمک او می آید جواهرساز ماهری است که بر تمامی مراحل نظارت داشته است. در این قسمت جواهرساز با کوتاه تر کردن و یا عریض تر کردن و یا هر چیزی که برای سوار شدن سنگ بر روی طلا لازم باشد می تواند مشکل را رفع کند.
- مرحله هفتم؛ تمیز کاری
بعد از اینکه محصول در تکنیک مخراج کاری به خوبی پیش رفت، دوباره باید با استفاده از ابزار الات بر روی سرچنگ ها و دیواره های طلا کار شود و به اصطلاح باعث تمیزی کار شود.البته حفظ هنر مخراج کار و زیباسازی طلا در تکنیک ساخت طلا، وظیفه اصلی شخصی است که در حال انجام پرداخت بر روی محصول است؛ بعد از اینکه محصول با استفاده از ابزارآلات دقیق پرداخت شد، حالا نوبت به پنزا می رسد.با استفاده از پنزا طلا بطور کافی تمیز می شود و آماده برای جلا دادن خواهد شد. پس از اینکه در تکنیک ساخت طلا، جلا دادن به محصول نیز به اتمام رسید محصول شستشو داده خواهد شد و نوبت به مرحله پایانی یعنی آبکاری می رسد.
- مرحله هشتم؛ آبکاری و جلا
هفت خان رستم برای تهیه یک محصول زیبا و به یاد ماندنی طی شد و فقط یک مرحله باقی مانده است که آبکاری نام دارد.در این مرحله از تکنیک ساخت طلا، آبکار باید از هوش بالا و حس قوی بهره مند باشد زیرا آب و رنگ مدلی که برای طلا بکار می رود یکی از حساسترین قسمت های این تکنیک است. در این شرایط آبکارها معمولا رنگ های اصلی که در آبکاری بکار می رود را دارند که از این رنگ های مهم می توان به رنگ طلای سفید، زرد لیمویی و رزگلد اشاره کرد.در این قسمت، کار به پایان می رسد و محصول برای اینکه در پشت ویترین قرار بگیرد آماده خواهد شد. دیگر به هنر فروشنده بستگی دارد که برای طلایی که هشت مرحله حساس را پشت سر گذاشته است چقدر وقت بگذارد تا توجه مشتری و خریدار را به آن جلب کند.
سخن پایانی :
بطور کلی ساخت جواهر و طلا، هرکدام دارای تکنیک های مخصوص خودش است. همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، برای اینکه محصولی از طلا تولید و عرضه شود باید هشت مرحله را با دقت بالا طی کند که در هر مرحله نیز، یک متخصص حضور دارد.تکنیک های ساخت طلا از قدیم تا به امروز، از ارزش بالایی برخوردار بوده، بطوری که برای هر بخشی یک رشته تخصصی در نظر گرفته شده است.برای اینکه مرحله آخری که شما آن را مدیریت می کنید یعنی خرید طلا، نیز با رضایت کافی صورت بگیرد باید با سلیقه شخصی خود پیش بروید و برای خرید یک طلا زیبا زمان مخصوصی را در نظر بگیرید. امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
برای خرید طلا آنلاین به سایت کافه طلا مراجعه کنید.