فروش نقره
نقره یا سیم یک عنصر شیمیایی با علامت Ag است. نقره فلزی نرم، سفیدرنگ، براق و جذاب است که در بین تمام عناصر، بالاترین میزان رسانایی الکتریکی و در بین تمام فلزات بیشترین میزان رسانایی گرمایی را دارد. نقره در طبیعت هم بهصورت خالص و هم بهصورت آلیاژ طبیعی همراه با طلا و دیگر فلزات و هم در برخی سنگهای معدنی یافت میشود. این فلز مدتهاست که بهعنوان یک فلز گرانبها در نظر گرفته میشود و در بسیاری از سکهها گاهی در کنار طلا استفاده میشود.
اگرچه این فلز نسبت به طلا در بازار بسیار فراوانتر است اما بهعنوان یک فلز بومی فراوانی کمتری نسبت به طلا دارد. این ماده بهعنوان یکی از هفت فلز باستانی در اکثر فرهنگهای بشری نقش ماندگار داشته است.بیشترین تولید نقره جهان بهعنوان جانبی از استخراج مس، نیکل، سرب و روی به دست میآید. این فلز در پوسته زمین به شکل عنصری خالص و آزاد، بهصورت آلیاژ با طلا و سایر فلزات و در ترکیب مواد معدنی مانند آرژنتیت و کلرارگریت یافت میشود.
نقره بالاترین میزان هدایت الکتریکی در تمام فلزات را دارد. نقره یک فلز فعال شیمیایی نیست؛ بااینحال اسیدسولفوریک و اسیدسولفوریک غلیظ با آن واکنش نشان میدهند. نقره را میتوان از رسوبات خالص و همچنین از سنگ معدن نقره به دست آورد.نقره در هوا اکسیدِ نمیشود. بااینحال با سولفید هیدروژن موجود در هوا واکنش نشان میدهد و به دلیل تشکیل سولفید نقره باعث لکه شدن این فلز میشود. ازاینرو محصولات نقرهای نیاز به تمیز کردن منظم دارند.
نقره در آب پایدار است. نقره خالص تقریباً سفید، درخشان، نرم، قابلانعطاف است، این ماده یک هادی عالی برای گرما و برق است. نقره اندر نرم است که نمیتوان آن را بهصورت خالص به کاربرد بلکه باید با فلزات دیگر ترکیب شود.
بهعنوانمثال، سکههای از جنس نقره دارای 90 درصد نقره هست و 10 درصد دیگر آن فلز مس هست.در سالهای اخیر بیشترین مصرف نقره به ترتیب در بخش صنعت بهویژه صنایع الکترونیک، ساخت جواهرات و لوازم تزئینی، تولید سکه و مدال، عکاسی و ساخت ظروف و لوازم غذاخوری بوده است.
از دیگر کاربردهای نقره در صنعت میتوان به ساخت آینه و دوربین، بهعنوان کاتالیزور فرایندهای شیمیایی، ملغمه پر کردن دندان و ساخت برخی سازهای موسیقی اشاره کرد. ضمن اینکه سکهها و شمشهای نقره برای سرمایهگذاری و بهعنوان پناه امن سرمایه بهکار میروند.
تولید جهانی نقره
تولید جهانی نقره در سال ۲۰۱۰ بیش از ۲۲ هزار تن بوده که بیشتر از ۵ برابر تولید طلاست. بهای این فلز هم در ماه مارس ۲۰۱۷ بیش از ۱۸ دلار برای هر اونس تروا معادل بیش از ۲ میلیون تومان برای هر کیلوگرم بوده است که تقریباً یک هفتادم بهای طلاست.
در طول یکصد سال اخیر قیمت نقره از یک پانزدهم تا یک صدم قیمت طلا تغیییر کرده است. مکزیک با ۴۵۰۰ تن بزرگترین تولیدکننده نقره جهان است و پرو و چین با اختلاف کمی پس از آن قرار میگیرند. در سال ۲۰۱۰ استرالیا، شیلی، بولیوی، آمریکا، لهستان، روسیه و آرژانتین به ترتیب در رتبههای چهارم تا دهم تولید نقره قرار دارند.
بازار نقره در طی ۲۰ سال گذشته، یکی از پر نوسانترین بازارها در میان فلزات بوده است که طی سالهای ۲۰۰۰ و اوایل ۲۰۱۰ با رشد بسیار زیادی همراه بود و در سالهای اخیر نسبتا کاهش داشته است. با این وجود برخی بهعنوان یک سرمایهگذاری مناسب به نقره نگاه میکنند که میتواند از تقاضای صنعتی استفاده کند؛ به خصوص اگر عرضه جدید آن با قیمتهای پایینتری محدود شود؛ اما هنوز چگونگی خرید و سرمایهگذاری روی نقره را نمی دانند.
چندین دهه است که مردم نقره را بهعنوان یک کالای لوکس میشناسند. به طور مثال قاشق نقره در بین مردم دلیلی برای ثروتمندی محسوب میشود. نقره اصل که شامل ۹۲٫۵ درصد نقره و ۷٫۵ درصد سایر فلزات (اغلب مس) است، بهعنوان نقره لوکس در بین جواهرات شناخته میشود. در حقیقت نقرهای که در مدلهای مختلف زیورآلات به کار میرود، ظاهری به آن زیورآلات میبخشد که مرسوم و مد روز تلقی میشوند.
طراحان جواهرات مدرن به این فلز منحصر بفرد توجه ویژه ای دارند زیرا نقره ترکیب بینظیری از نرمی، زیبایی و دوام است. بسته به اینکه این که آیا شما به دنبال اکسسوری روزمره یا یک قطعه تزئینی بادوام هستید، میتوانید زیورآلات نقرهای را پیدا کنید که متناسب با استایل و سلیقه شخصی شما است.
نقره و طلا از مهمترین فلزات گرانبها به شمار میرود. افراد کمتر به فکر خرید نقره برای سرمایهگذاری هستند. بااینحال، همین افراد کم هم معمولا اطلاعات کمی در اختیار دارند. این فلز گرانبها دارای تفاوتهایی اساسی با سایر فلزات دیگر از جمله طلا دارد که باید به برخی نکات مهم آن توجه کرد.
طلا سالهاست که بهعنوان یک سرمایه گذاری سنتی و امن در کشور ما از گذشته تاکنون مورد توجه خانوارها قرار گرفته و نقره از سبد سرمایهگذاری افراد خارج شده است در صورتی که در کشورهای دیگر نقره یک فلز سرمایهگذاری به حساب میآید؛ اما در ایران مردم در مورد آن اطلاعات کمی دارند و حتی نمیدانند از نقره در چه مواردی میتوانند استفاده کنند.
مزیت نقره نسبت به طلا این است که در بخش تولیدی صنعت از آن استفاده میشود که این افزایش تقاضا برای نقره را نیز افزایش میدهد و به تبع آن موجب افزایش قیمت نقره میشود. هر ساله میزان طلایی که عرضه میشود 12 درصد از آن صرف صنعت میشود؛ اما برای نقرهاین مقدار حدود 56 درصد است.
مصارف نقره در مواردی همچون وسایل الکترونیکی، پزشکی، باتریها و پنلهای خورشیدی هست. نقرههایی که در صنعت و ساخت اشیا به کار میرود به چرخ تولید باز نمیگردد زیرا بازیافت نقره کار بسیار دشواری است. سرمایهگذاری در نقره بهعنوان یک فلز با ارزش در بازارهای جهانی بسیار طرفدار دارد.
اکنون که اقتصاد جهانی شاهد افزایش تنشهای بازرگانی و از سوی دیگر شیوع ویروس کرونا است پس سرمایهگذاری در نقره همانند سرمایه گذاری در طلا رونق یافته است. نقره نيز مثل طلا یک سرمایهگذاری فیزیکی است که به راحتی به دست نمیآید. چون منابع محدودی بر روی زمین دارند. همچنین نقره با افزایش و کاهش نرخ دلار قیمتش بالا و پایین میرود؛ اما میزان ضرر و سود نقره از طلا کمتر است زیرا حبابی نیست.
به طور کلی خرید طلا و نقره در زمان تورم و بحرانهای مالی و سیاسی بهعنوان پوشش ریسک و برای سرمایهگذاری امن است؛ بنابراین سیاستهای پولی و مالی آن را تحت تأثیر قرار نمیدهد چرا که میزان عرضه طلا و نقره در اختیار دولتها نیست.
بارزترین تفاوتهای بین این طلا و نقره
1: طلا به شدت تحت تاثیر تورم و نرخ بهره قرار دارد اما بازار نقره به این صورت نیست و بیشتر به خاطر استفاده صنعتی آن است که ارزش زیادی دارد.
2: تقاضا برای خرید نقره تحت تاثیر سودمندی صنعتی آن است و در زمان رکود اقتصادی نباید بهعنوان یک سرمایهگذاری امن به حساب آورد.
بنابراین وقتی اقتصاد رونق میگیرد، تقاضا برای نقره بیشتر از زمانی است که اقتصاد در حالت رکود به سر میبرد؛ اما اگر نتوان به اقتصاد جهانی در کوتاه مدت خوشبین بود، خرید طلا سرمایهگذاری امنتر خواهد بود و باید به سراغ خرید طلا رفت.
3: جهت رفع نیاز های کوچک مالی میتوانید با فروش نقره آنچه را که میخواهید یا نیاز دارید تهیه و در آن زمان به فروش برسانید.
4: نقره به نسبت طلا بازار کوچکی دارد اما در زمان بالارفتن قيمتها، چندين برابر طلا افزایش قيمت خواهد داشت.
اگر همراه با رشد اقتصادی جهان شاهد افزایش چند درصدی طلا باشیم، قطعا از سوی دیگر نقره چندین برابر طلا رشد خواهد کرد.
5: دولتها امروزه مکان هایی برای ذخیره نقره ندارند، بنابراین اگر نیازهای صنعتی آینده دشوار شود احتمالا برای خرید نقرههای در دست مردم اقدام کنند و همین موجب افزایش قیمت آن خواهد شد.
6: نقره مورد علاقه کسانی هست که اصطلاحا نوسانگیری میکنند زیرا قیمت نقره نوسان بیشتری نسبت به طلا دارد، بنابراین نقره صعود و نزول بیشتری نسبت به طلا دارد. به همین دلیل نوسانات شدید، بازدهی نقره در مقایسه با طلا بیشتر بوده و اگر زمان خرید و فروش نقره را بدانید سود خوبی را نصیب خود میکنید.
بررسی روند قیمت اونس نقره نشان میدهد طی یکسال اخیر بازدهی این فلز حدود 50 درصد بوده است.
سادهترین روش سرمایهگذاری روی نقره رفتن به بازار و خریدن آن است. نقره به شکلهای سکه، شمش و میله در دسترس است و بسیاری از دلالان فلزات گرانبها، شمشهای نقره را در اندازه و وزنهای مختلف خرید و فروش میکنند. معمولا شمشها ومیلههای نقره در اندازههای یک اونسی تا ۱۰۰۰ اونسی معامله میشوند.از مزایای داشتن شمش نقره، این است که میتوانید ارزش داراییهای خود را به طور مستقیم پیگیری کنید. معایت این روش این است که شما برای خرید نقره از فروشنده آن باید مقداری جزئی سود به او بپردازید و اگر پشیمان شدید و تصمیم داشتید آن را بفروشید، باید مقداری به او تخفیف بدهید.
اگر قرار است برای مدت طولانی نقرههای خود را نگه دارید، این هزینهها قابل چشمپوشی است؛ اما برای کسانی که مرتبا در پی خرید و فروش هستند، این هزینهها میتواند قابل ملاحظه باشد. علاوه بر این، نگهداری شمش نقره هم نیاز به مسائل لجستیکی دارد که باید متحمل هزینههایی شوید.
صندوقهای قابل معامله در بورس
برای سوداگران صندوقهای قابل معامله در بورس که فلز نقره را دارند، جایگزین مناسبی برای نگهداری خود فلز است. هر سهم صندوقهای قابل معامله نقره، به حجم نقره بستگی دارد و قیمت سهام صندوق معمولا بسیار نزدیک به قیمت نقره است؛ مانند هر صندوق دیگری، صندوق قابل معامله نقره هم هزینههایی دارد که از طریق سهامداران تامین میشود؛ اما این هزینه نسبتا کم و قابل چشمپوشی است.
برخی از سرمایهگذاران این روش را مناسب نمی دانند؛ زیرا این صندوقها مالیکت واقعی نقره به شما نمیدهند. علاوه بر این، سهام این صندوقها میتواند با میزانی سود و یا تخفیف نسبت به قیمت واقعی نقره معامله شود که وقتی شما میخواهید سهام خود را بفروشید موجب اختلاف و تفاوت قیمت خواهد شد. با این وجود سهام این صندوقهای قابل معامله به شما این شانس را میدهد که در حرکت عمومی بازار نقره مشارکت داشته باشید.
سهام معادن نقره
خریدن سهام کمپانیهای معدن نقره یکی دیگر از راههای سرمایهگذاری نقره، است. ارزش سهام معادن نقره، مطابق قیمت نقره تغییر میکند؛ یعنی با بالا رفتن قیمت نقره، ارزش سهام معادن نقره هم افزایش مییابد و با عملکرد ضعیف نقره در بازار، سهام معادن هم افت میکند.
گاهی اوقات به ازای میزان ثابتی افزایش قیمت در شمش نقره، سهام معدن ممکن است چندین بار با درصد خاصی رشد داشته باشد. با این وجود با خریدن سهام معدن نقره، ریسک عملکرد معدنچیان و عملیات استخراج واقعی معدن را هم باید بپذیرید. گاهی اوقات یک حادثه در معدن به خصوص یا اشتباه در عملیات اکتشاف معدن، ممکن است باعث افت سهام آن معدن شود. به همین منظور برای کاهش ریسک از دست دادن سرمایه، بهتر است سبد سهام خود را از چندین معدن مختلف انتخاب کنید تا بتوانید سود معقولی از این راه داشته باشید.
کمپانیهای پخش نقره
خرید سهام کمپانیهای پخش نقره هم یکی از راههای سرمایهگذاری روی این فلز ارزشمند به شمار میرود. عملیات استخراج توسط این کمپانی ها انجام نمیشود بلکه وظیفه تامین مالی کارگران معدن را برعهده دارند و در قبال آن از تولیدات آنها بهره میبرند. معمولا این کمپانیها نقره را نسبت به قیمت بازار با قیمت کمتری از همکاران معدنچی خود خریداری میکنند و هزینه آن را بهصورت توافقی و تدریجی پرداخت میکنند و از سرمایه آن سود کسب میکنند؛ بنابراین سهام کمپانیهای پخش نقره با قیمت نقره بالا و پایین میرود، ولی همچنین به کیفیت قراردادهای مالی که منعقد میکنند هم بستگی دارد که باید به این نکته توجه داشته باشید.
سه عامل مهم در تعیین قیمت نقره
سه فاکتور مهم در محاسبه قیمت نقره موثر هست. اول ارزش ریالی نقره خام، دیگری اجرت ساخت نقره و سوم سود فروشنده. به این نکته توجه داشته باشید که قیمت نقره خام تحت تاثیر قیمت جهانی نقره (به دلار ایالات متحده آمریکا) درنوسان است. اجرت ساخت هم از زیورآلات تا ظروف نقره متفاوت است و بسته به نوع کار آن دارد.
خلوص یا عیار نقره، اجرت یا مزد ساخت و... عواملی تاثیرگذار در قیمت نقره هستند اما بعضی از کارهای صرفا هنری نقره قابل قیمتگذاری نیستند و قیمت آن فقط توسط سازنده آن تعیین میشود. مورد دیگری که در محاسبه قیمت نقره نقش دارد این است که شما با یک انگشتر نقرهای مواجه می شوید که شاید وزنی حدود 5 گرم داشته، اما نگیندار باشد. در این حالت قیمت نقره بر اساس وزن و اجرت ساخت آن محاسبه نشده، بلکه این کار را بهصورت تکی قیمتگذاری میکنند و بصورت اختصاصی به فروش می رسانند.
کدام روش سرمایهگذاری نقره برای شما مناسب است؟
بهترین روش سرمایهگذاری روی نقره به نیازهای شما بستگی دارد. اگر تصمیم دارید روی نقره بهصورت یک کالا سرمایهگذاری کنید، خرید شمش نقره یا خرید سهام صندوقهای قابل معامله در بورس مناسب شما است؛ بسته به اینکه آیا شما میخواهید برای مدت طولانی شمش نقره را نگه دارید یا اینکه مرتبا سهام خود را خرید و فروش کنید.
کسانی که به دنبال سود بیشتری هستند، سرمایهگذاری روی سهام معدن عاقلانهتر است؛ در حالی که کمپانیهای توزیع کننده نقره معمولا ثبات قیمتی بیشتری دارند. کار معدن معمولا نیاز به سرمایه دارد و اغلب سهامهای معادن، سود سهام پرداخت نمیکنند. در صورتی که کمپانیهای حمل و نقل نقره معمولا سود سهام پرداخت میکنند، زیرا بهعنوان یک کمپانی مالی نیاز به جریان مالی سالم دارند که در هر کدام ازین موارد باید دقت نظر ویژه ای داشته باشید.
سرمایهگذاری روی نقره مناسب هر کسی نیست؛ اما اگر فکر میکنید بازار آن به خوبی جا افتاده است، بهتر است روی کمپانیهایی سرمایهگذاری کنید که بیشتر در تماس با نقره هستند تا بتوانید بیشترین منفعت را از سرمایهگذاری خود کسب کنید و سود خوبی داشته باشید.
برای خرید طلا آنلاین به سایت کافه طلا مراجعه کنید.